В НТС – Ямбол представиха творчеството на Кольо Колев и Галин Господинов

НТС – Ямбол и Дружеството на ямболските писатели организираха на 17 януари 2019 г. представяне на книгата “Шамарите на съдбата” и картини обединени под мотото “Морето пристигна в Ямбол” на Кольо Колев, както и малка пластика, тематично подбрана с идеята “Вино, море и още нещо” на скулптора Галин Господинов. В зала “Проф.Иван Попов” на НТС – Ямбол бяха дошли писатели, художници, приятели и близки на авторите от Ямбол и Варна. Срещата откри инж.Ангел Ангелов – управител на НТС – Ямбол. Г-н Тенко Тенев – председател на Дружеството на Ямболските  писатели представи книгата “Шамарите на съдбата” и Кольо Колев като неин автор.

Кольо Колев е роден в гр. Ямбол. Учи и завършва ВНВМУ “Н.Й.Вапцаров” в гр.Варна. Като офицер в ССУМОР гр.Бургас се занимава с рисуване като хоби. През 1986 г. представи самостоятелна изложба в ДНА гр.Ямбол. От 1992 г. плава на корабите на БМФ, като продължава да се занимава с рисуване, но вече с пастели и на стари навигационни карти. Като първи опит в прозата, книгата Шамарите на съдбата потапя читателя в противоречивите дни на нашето съвремие. Героинята Ася извървява своя жизнен път, преследвайки мечтите си. Това е четиво за доброто и дългия и трънлив път към него.

Диана Димитрова, дизайнер от Варна, представи Кольо Колев като художник, скулптора Галин Господинов и техните работи, изложени в залата.

Галин Господинов е роден в гр.Варна през 1960 г, с тракийски корени. Завършил е елекротехникум. Работи към Института по металознание към Технически университет гр.Варна, където усъвършенства познанията си по металолеене. Със свои работи е участвал в международно бианале в гр.Габрово. Печели конкурса за наградена статуетка на Международната регата “Толшипс” – Врана. Има самостоятелни изложби и участия на много места в България. Много от присъстващите си тръгнаха със закупени картини и автограф от Кольо Колев.

 

НТС – Акценти

– Ямбол