За Телеца с любов

ТЕЛЕЦ 20 април – 20 май

„Аз притежавам!“ – е девизът на Телеца. Той иска да има от всички земни благини и прави всичко, за да постигне целта си. За разлика от Овена, Телецът забелязва, че на света има и друг човек. Затова Телецът дели нещата в света на „мои“ и  „твои“. Ако е решил, че вие сте негов приятел, любим, партньор и т.н. ще се радвате на силна привързаност, преданост и толерантност.

Телци се раждат през пролетта. Тогава, когато всичко живо се събужда от зимен сън, разтваря се, разцъфва и започва нов живот. Денят започва да расте, а с него се увеличава и радостта в душата. С пролетта усещаме и новата енергия, носеща  оптимизъм и вдъхновение. Затова и хората родени под зодиакалния знак Телец са способни да се наслаждават на материалните блага в най-голяма степен.

Те ценят и ползват благините на природата с чувствено удоволствие. За тях е важно да си хапнат вкусно, да си купят скъпа дреха, да имат луксозна кола, къща. И не защото искат да се показват, а защото залагат на качеството, държат на естествените материи и комфорта. Обичат да си доставят удоволствие и с всичките си сетива да „попиват“ живота. Това е зодията, която най-пълноценно се наслаждава на секса и плътските ласки.

Телците много обичат природата, земята. Дали ще прекопават градинката на село или ще гледат саксийни цветя в апартамента си живата природа обезателно присъства в бита им.

Като земен и фиксиран знак Телците излъчват спокойствие и стабилност. Ако спечелите доверието им те ще ви бъдат опора и гръб, ще ви защитават и подкрепят и няма да ви изоставят в труден момент. Това са хора стожери, надарени с физическа сила, непоколебима устойчивост и стабилна ценностна система. Не се доверяват лесно, подозрителни са към всичко ново и винаги се стремят сами да се уверят в истинността на дадено твърдение. Презастраховат се и се стараят тила да им е защитен. Личната им опитност е много по-важна от чуждите мнения, идеи и твърдения. А уверят ли се в нещо, няма сила, която да ги разколебае, сами за себе си са авторитети.

Не се залъгвайте обаче от привидното им спокойствие. Могат да изглеждат много мили и толерантни, търпят дълго и отлагат, но ако ги предадете и разочаровате могат да бъдат много отмъстителни. Тяхната сила ще ви връхлети и помете! Търпят дълго, отлагат много, могат да простят обидите, но никога няма да ги забравят.

Не заставайте на пътя на Телеца към целта му! Наумил ли си е нещо, той категорично го постига. Неговата силна воля, постоянство и упоритост са качества, които му помагат за успех в живота си. Въпреки, че често са смятани за прагматици и хора, стремящи се към материален комфорт след представителите на тази зодия можем да срещнем личности, достигнали върхове в разнородни сфери на битието – в музиката, скулптурата, литературата, дизайна. Защото те са творчески характери, които виждат натуралната красота в света и умеят да й предадат форма, достъпна за всеки един.

В заключение ще цитирам думите на любим мой автор, изследовател на човешкия ум и представител на зодия Телец  Румен Чорбаджийски: „Трябва да се виждат нещата такива, каквито са, без да се изопачават или превеждат….Съвършенството е в простотата.“

Автор: Валентина Радиева-Маренова, астролог

 

Марс в Близнаци – да се научим да отстояваме с думи

В периода 1 април – 16 май планетата на действието, волята и гнева се намира във въздушния знак Близнаци. Марс в хороскопа на един човек показва начина, по който отстояваме себе си; как действаме и изразяваме индивидуалната си сила и как изразяваме сексуалната си енергия. Марс е волята. Зодиакалният знак Близнаци пък е свързан с взаимообмена на информация, комуникацията, словото, пътуванията. Две енергии са се „преплели“ за определен период на звездното небе и това не е случайно събитие, а природен цикъл, който ни „съветва“ как да проявяваме волята си, за да бъдем в синхрон със света около себе си.
Марс в Близнаци „ни учи“ да не бъдем толкова волеви, а да обърнем по-голямо внимание на общуването и на менталната сфера. Тази енергия е много мощна в интелектуалната сфера и в социално отношение. Периодът е препоръчителен за дебати, спорове, полемики. Добре е да започнем да се отстояваме с думи, а не с юмруци. Удачен момент да запишем курс с практическа насоченост, защото лесно ще усвояваме знанията. За преподавателите също е активен момент – знанията, които дават ще бъдат лесно усвоени. Ако сте вдъхновени от нови идеи, периодът 1 април – 16 май е подходящ, за да ги изложите на бял свят.
Хората, чийто професионална дейност е свързана с маркетинг, преподаване, писателска дейност, журналистика, търговия, книгоиздаване могат да имат голям напредък в работата и рязко да наберат обороти. Действайте смело особено ако имате какво ново да кажете на света – ще бъдете чути! Рекламирайте се, за да придобиете популярност.
Ако от дълго време търсете решение на важен житейски казус, Марс в Близнаци може „да ви изненада“ с намирането на находчиви отговори и започвате да се чудите как не сте се сетили по-рано. Оригинални хрумвания, иновативно мислене, практически подход това са тенденциите. Възможности да постигане на целите посредством гъвкавост на ума и общуване.
Но останете бдителни за няколко опасности, които този Марс „носи“ със себе си:
– Не спорете! Марс в Близнаци повече от всичко обича да спори дори за дреболии. Превърнете тази склонност в градивен диалог, а не в махленско клюкарстване.
– Не се изказвайте неподготвени! Обмислете всичко, което искате да споделите преди да го сторите, защото има възможност да ви нарекат „дървен философ“.
– Не се размотавайте! Набележете си цели и се опитвайте да ги следвате в определени за целта срокове.
– Не харчете безразборно! Податливи сме през този период да харчим пари, нерви и енергия за дреболии. Добре е да бъдем по-дисциплинирани в тези сфери, за да се радваме на разумни резултати.
Марс в Близнаци е благоприятен период да развием или покажем интелектуалните си възможности, да заявим на света своите идеи (колкото и смели да са те), да положим началото на нова обучителна дейност, да развием своята сръчност и да проявим находчивост. Действайте смело, защото Марс е именно действие!

Автор: Валентина Радиева-Маренова
Контакти: 0896808697
E-mail: vmarenova@gmail.com
vmarenova@astrohoroskopi.com
Сайт: https://astrohoroskopi.com