АСТРОЛОГИЯ – ЗОДИИТЕ

Как изразяват гнева си представителите на различните зодии и как прощават

От 10.09.2020г. до 14.11.2020г. Марс е ретрограден и е в най-силната си позиция – Овен. Марс в астрологията се свързва с гнева, агресията, силата, с която заявяваме себе си и отстояваме позициите си. Когато Марс е ретрогаден означава, че сме склонни да обръщаме гнева си към себе си, да генерираме голямо напрежение на вътрешен план и ако няма осъзнаване на това, могат да възникнат много конфликти и на външен план. Затова е добре да имаме знание за начина, по който всеки един зодиакален знак е склонен да се гневи.
За гнева и прошката има много написано. Днес всекидневно се сблъскваме с груби и агресивни прояви, виждаме ги докато шофираме, чуваме ги по новините, четем в социалните мрежи. Агресията е част от живота ни и е едно от проявленията на гнева. Под една или друга форма гневът присъства във всяко живо същество, защото е в основата на оцеляването. Агресията може да бъде външно изявена и заплашително бурна, но може да бъде и скрита под маската на дружелюбно поведение и мила усмивка. Натикана навътре в душата на човек тя е също така заплашителна и още по-опасна, защото не е явна. Нарича се пасивна агресия и се усеща от околните, но е много трудно да кажеш на агресора, че я притежава, защото не е видима.
Чрез астрологията може да се направи сравнително точен анализ на начина, по който всеки един зодиакален знак има склонност да изразява агресия. Естествено не е окончателно валиден за всеки индивид, защото зависи от семейната среда, възпитанието, обкръжението.
В следващите редове ще ви разкажа за начина, по който автоматично изразяват себе си, когато са ядосани. Кое е онова, което ги активира, дали имат склонност да се прикриват гнева си и дали прощават лесно – ще научите сега.
Зодия Овен се ядосва бързо и буйно. Овенът е огнен знак и метафорично се описва с онзи огън, който дава искрата, пали фитила. Действа мигновено на всеки импулс. Не се изпречвайте на Овен, когато е ядосан, защото може да ви помете. Бъдете сигурни, че нищо няма да ви спести в пристъп на ярост – може да ви обиди, напсува, крещи или да тропне с юмрук по масата. Сблъскате ли се с тази буря, просто се скрийте „на сухо“ и почакайте да отмине, защото и това става бързо. Пристъпът на гняв отминава така бързо, както е дошъл. Но как прощава Овенът? Овните са добродушни хора и лесно прощават незначителни провинения. Но ако ги разочаровате сериозно, бъдете сигурни, че ще ви зачеркнат кардинално от живота си веднъж и завинаги. Едно от нещата, които не биха простили е изневярата.

Астролог: Валентина Радиева-Маренова
Контакти: 0896808697
E-mail: vmarenova@gmail.com
Сайт: https://astrohoroskopi.com

…………………………………………………………………

Гневът на зодиите

Телец

Трудно е да ядосаш Телеца. Това са търпеливи хора, които не реагират на всичко, което виждат и чуват. Допускат до себе си само неща, които са основателни и значими затова казваме за тях, че са практични. Телецът е земен знак и това го прави здраво стъпил на земята човек, който не се поддава лесно на емоциите. Трябва дълго време да бъде подлаган на постоянни провокации и дразнения, за да избухне. Но избухне ли, няма сила, която да го спре. Пазете се от гнева на Телеца – той мощен и всепомитащ! Пред нищо няма да се спре, за да се отстои и никога няма да отстъпи ако е решил да се бори (стига да е решил). Няма да прости и забрави нещо, което го е наранило и може да бъде доста отмъстителен. Затова – внимавайте много с Телците!

Гневът на зодиите

Близнаци

Близнаците са като въздуха – отваряш прозореца и той нахлува във всяко кътче на стаята. Реагират на всичко, до което се докоснат. Възприемат живота като едно огромно информационно поле и понякога се губят в мрежата на тази информация. Това да се „докосват“ до всичко ги прави доста раздразнителни. Не са крайно избухливи или агресивни, но могат да бъдат много хапливи. Боравят отлично със словото и това е тяхното силно оръжие. Обикновено агресивните им прояви са свързани с нервни изблици, които са остри, но повърхностни и краткотрайни. Прощават лесно, но ако решат да отмъщават могат да бъдат много изобретателни и да измислят перфектното наказание за вас. Единият ден сте най-големият им враг, на следващият ден – най-верният им приятел. Непостоянството е в основата на техния характер.

Гневът на зодиите

Рак

Ракът е най-обидчивата зодия. Представителите на тази зодия са чувствителни и нежни хора, които имат нужда от емоционална подкрепа. Защитата, която са си изградили не им позволява да избухват остро. Често потискат гнева си, който напира в тях и иска да излезе, а това най-често се случва под формата на мрънкане. Мрънкат, защото са ядосани или защото са наранени. Другата им защита от яростта е бягството. Затварят се в черупката си и не допускат нищо да ги докосне. Прощават лесно, особено, когато обичат някого. Раците са едни от най – приемащите хора, защото знаят, че всеки човек е изначално несъвършен (толкова, колкото и те самите). Когато обаче капката прелее чашата им на търпението, пазете се от гнева им, защото е като цунами – опустошава всичко след себе си!

Гневът на зодиите

Днес е ред на Лъвовете

Лъвът е великодушен. Лесно прощава, но винаги ще усетите неговата снизходителност, когато го прави. Все едно царят опрощава поданиците си. Решението да прости взима сам и никой не е в състояние да го убеди в обратното. Ако е решил, че провинението е недопустимо, може да ви отпише от живота си. Пак ще контактува с вас, но със сигурност ще усетите, че „лъчите“ му вече не греят във вашата посока. Гневът на Лъва е мощен и страшен, прилича на ранен звяр и може да уплаши всекиго. Държи го дълго, не му минава лесно, затова не дразнете излишно „хищника“. Но и бъдете сигурни, че няма да тръгне да търси отмъщение или реванш – под неговото достойнство е. Просто ще ви удостои с безразличие.