Професор Атанас Семов в Ямбол!

Особеностите на националния  ни характер  и причините за националната ни съдба коментира с граждани на Ямбол и областта професор Атанас Семов , член кореспондент на БАН и конституционен съдия. Той гостува в Ямбол на 15 март 2024г. по покана на Читалище „Умение 2003”,  Обединението на жените социалистки,  Дружеството на писателите и  Съюза на запасните офицери в Ямбол.

Присъстващите преподаватели, служители, синдикални и читалищни деятели, съветници, творци и граждани отдадоха почит на Негово Светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит с едноминутно мълчане и ставане на крака.

В препълнената зала „проф. Иван Попов” на  НТС – Ямбол проф. Семов говори за Европейския съюз и мястото на България в него, за атомната енергеника и защо са  затворени 2  блока от АЕЦ Козлодуй, защо другите народи трудно разбират някои от нашите поговорки, за гения на Васил Левски и защо ние българите търпим докато не стане много страшно.

Участниците в срещата зададоха  десетки въпроси  и повдигнаха редица проблеми на нашето общество като тези за състоянието на образованието, програмите за обучение и възпитание на децата ни, за подготвката на лидери по света и у нас, за евроатлантическия път и  суверенитета ни, за  ценностната ни  система и съвременния патриотизъм. Разгорялата се дискусия доведе до общото разбиране, че са необходими обединени усилия, споделена отговорност и връщане към истинските ценности, които правят една нация силна.

Професор Семов направи дарение на книги на Читалище „Умение 2003” и бе изпратен с овации и благодарност.

Читалище „Умение 2003