Изложба на ученици от СУ”Св.Климент Охридски” град Ямбол

Изложба на ученици от СУ”Св.Климент Охридски” град Ямбол

Днес 15 май 2024г. в Дома на науката и техниката ”Джон Атанасов” в град Ямбол се откри представителна изложба на ученици от иновативно СУ”Св.Климент Охридски” град Ямбол. Изложбата е посветена на 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и е в подкрепа на талантливите ученици от училището. Гост на тържеството беше г-н Здравко Динев – старши експерт по природни науки в РУО – Ямбол.

Управителят на ТО на НТС – Ямбол г-н Милен Михайлов изнесе кратко приветствие към участниците и гостите на изложбата и подчерта, че е изключително впечатлен от големия талант и умения на участниците в нея и изрази желанието си повече хора да видят постиженията на учениците от СУ”Св.Климент Охридски”.  Той поздрави родителите на младите творци за подкрепата и техните учители, които с търпение ги обучават в усвояването на знания и различни техники  в изобразителното изкуство. Децата трябва да бъдат стимулирани с много труд да развиват своя талант, а постигнатите високи резултати се виждат днес в тази изложба.

Присъстващите  се потопиха в пъстрия и разнообразен свят на изобразителното изкуство, на графичния дизайн и компютърната графика, сътворен от талантливите ученици на СУ”Св.Климент Охридски” в Ямбол.

Тази година НТС – Ямбол чества 90 години от своето създаване, а НТС винаги са се стремили да подкрепят ученическото творчество.

Г-н Милен Михайлов даде думата на г-жа Веска Москова – директор на СУ”Св.Климент Охридски”, от своя страна тя благодари за предоставената възможност от НТС за осъществяването на тази изложба с творби на изключително талантливите ученици от училището и подчерта, че целта на изложбата е това великолепно творчество сътворено с различни техники и с много усърдие да достигне до повече хора в нашия град. Г-н Крушков преподавател по изобразително изкуство в училището и куратор на изложбата поздрави участниците в изложбата и им пожела успех и нови творчески проекти.

Организатори на събитието бяха ТО на НТС – Ямбол и СУ”Св.Климент Охридски”- Ямбол