Астрологични консултации

Във статията си от събота бях споменала, че когато описвам зодиите на децата имам предвид само слънчевия им знак и че знаците, в които попадат останалите планети в хороскопа оказват също огромно влияние за изгарждането на индивида.
И понеже днес е понеделник и това е денят на Луната (Moonday), реших да разкажа за разликата между Слънцето и Луната в хороскопа като за целта ползвам цитат от прекрасната книга на английския астролог, психолог и писател Дона Кънингтън.
«Важен е не само слънчевият знак.
Знакът на Луната може да е също толкова важен, колкото на Слънцето. В интерес на истината, някои Луни са толкова силни, че натежават над Слънцето – особено в Скорпион, Козирог и Риби.
…Всеки двама души, родени на 10 април, ще имат един и същ слънчев знак – Овен – но не са ли родени през същата година, шансовете им да имат една и съща Луна са само едно на дванадесет. По този начин налице са дванадесет типа Овен, както и дванадесет марки Рак, и дванадесет вида от всеки от останалите дванадесет знака.
Астрологическото различие между Слънцето и Луната
Когато нормалният човек говори за своя знак, той обикновено говори за слънчевия си знак. Слънцето представлява индивидуалното усещане за себе си – себевъзприятието или идентичността – както и други аспекти на аза като самоувереност, самочувствие, представа за себе си, самосъхранение, себеизразяване и по-малко положителни качества като егоцентризъм, самомнение и егоизъм. Значителна част от вашето поведение, произтича от егото и реакциите ви към всяка заплаха за него, но то не е единственият ключ към начина, по който се държите.
Луната представлява повече подсъзнателни модели – не непременно страни от вас, които показвате външно, а това, което усещате отвътре. Понеже енергиите на нейния знак не са напълно осъзнати, вие може да не сте в досег с всичко, което казва описанието ви на лунния знак…но вашите приятели и семейство вероятно виждат тези черти на личността ви.
Когато действате рационално в името на собствения си най-добър интерес, най-вероятно е да се държите като Слънцето си. Колкото по-ирационална и емоционална е реакцията, толкова по-възможно е проявявате описваното от лунния знак….Тя описва как инстиктивно реагирате на ситуациите, особено в криза или когато хората ви хванат неподготвени. Знакът на Луната показва вашите най-характерни модели на ответ, когато не ви се оставя време за реакция или когато не позабавите темпото, за да обмислите, той също насочва към нещата, които правите, когато привключите на автопилот, когато чувствата, инстинктите и подсъзнанието вземат връх…Лунният знак също описва вашите най-ранни години от живота ви в майчините ръце, което е определило дали възприемате света като сигурно място. На тази възраст вие се учите дали може да се доверявате на другите, да ви подхранват и обгрижват и дали е възможно да очаквате стабилност. Следователно Луната описва колко уверени сте и какво правите, когато не се чувствате в безопасност – вашите стратегии за защита.“
Откъс от книгата на Дона Кънингтън „Луната-ключ към вътрешния ви живот“
С пожелания за ползотворна нова седмица: Валентина Радиева-Маренова

Снимка: картина на Теодора Филипова