Астрологични консултации

Днес е вторник и според астрологията това е денят на Марс. Марс управлява зодиакалните знаци Овен и Скорпион. Чували сме, че те са гневни, агресивни, отстояващи се…Скорпионът го прави по-потайно. Но сега ви представям малък откъс от семинар по астрологическа психология на Хауърд Саспортас и прекрасен анализ на Марс, за да получите по-ясна предствава за принципите на планетата. Приятно четене!

“Царството на Марс е пълно с парадокси. Той ни дарява с естествена агресия, която трябва да уважаваме и опозотворяваме, но тя може да е деформирана или да излезе от контрол и да ни доведе до нежелани действия, да ни причини психосоматчни заболявания и дори саморазрушително поведение. За нещастие, нездрависловното проявление на агресията преобладава – трябва само да гледате новините по телевизията и да видите кака хората биват убивани, измъчвани и осакатявани всеки ден…Може да не убиваме и да не извършваме зверства, но ако потискаме гнева си и не насочваме вродената агресия по конструктивни пътища, ние сме виновни, защото добавяме към насилието и враждебността, които се трупат във въздуха.
Мисля си за една мисъл на Юнг – ако отречем или потискаме нещо у себе си, другите ще го изразяват вместо нас. На този свят стават много гадни неща, което ми подсказва, че доста от нас не са в добри отношения със собствените си агресивни импулси…Пак Юнг смята, че ние сме и отблъснати, и превлечени от нашите собствени отрицателни качества.
Болестта е друго последствие от неизползваната здарвословна агресия и потиснат гняв. Ако имаме нужда да се утвърдим, а се възспираме, предназначената да подхранва външните ни действия енергия се обръща навътре и може да атакува тялото. Типични заболявания, свързани с неизразената позитивна или негативна агресия, са проблемите с кожата, стомашните заболявания, язвата, сексуалните задръжки, сърдечните заболявания, мигрените. Често депресията също е свързана с блокиран гняв или неуспешно утвърждаване. Психолозите говорят за безнадежност, безпомощност и враждебност. Ниското самочувствие и непроявеното възмущение се трупат в нас. За сдържането на емоциите е необходима толкова много енергия, че се чувствате изцедени, апатични и живеете без ентусиазъм.
Ако сте хронично болни или депресирани, бих ви препоръчал да прочуите сериозно дома, в който попада Марс в картата ви. Обикновено не смятаме планетата за сигнификатор на болести или депресия, но тези състояния често са породени от „неизползван“ Марс. Може би, ако бъдете по-активни, експресивни или самоуверени в тази област, това ще ви отблокира, ще подобри вашето здраве и виталност и ще ви даде нов старт.“

Откъс от: „ВЪТРЕШНИТЕ ПЛАНЕТИ“ на Хауърд Саспортас и Лиз Грийн

С пожелания за незабравим вторник! И не забравяйте да отстоявате себе си, за да бъдете здрави и щастливи: Валентина Радиева-Маренова