24 януари 2018г.

24 януари 2018г.

Срядата е отредена на Меркурий, управляващ знаците Близнаци и Дева. Свързваме го с мисленето, контактите, общуването, разума и изобщо взаимообмена на информация. Затова ще ви запозная с Меркурий посредством отрязък от книгата по психологическа астрология на Лиз Грийн и Хауърд Саспортас „Вътрешните планети“:

„Нашият ум „Меркурий“ играе важна роля при определянето на представата ни за света. Например, да кажем, че имате много излишни килограми и се опитвате да отслабнете. Това е чудесно, но ако вътрешно все пак си се представяте като дебел, най-накрая отново ще увеличите теглото си.
Ето ви и друга идея – за умстевната нагласа.Нашата умствена нагласа е начинът, по който оценявме света. Ако смятате, че планетата Земя ще бъде постигната от голямо нещастие – може би пълно унищожение, ще сте предразположени да забелязвате всичко, което поддържа или подхожда на очакванията ви и вероятно недоверчиво ще пренебрегвате –без дори да ги разбирате – нещата, които говорят за друго. Нашата умствена нагласа определя как тълкуваме информацията, доловена от сетивата ни. Ако смятам, че съм несъвършена и незавършена личност, тогава ще интерпретирам събитията така, че да подхождат на тази моя нагласа. Дори хората да ми казват колко велик и добър съм в нещо, аз ще си мисля, че това не е възможно или ще се убеждавам, че те са глупави, задето ме харесват, или пък, че го правят от учтивост….

Меркурий според зодиакалния знак, в който се намира:
1. Разположението на Меркурий в определен зодиакале знак ни подсказва начина на работа на ума ни – как мислим, учим, възприемаме и асимилираме знанията. Например, интуитивен мислител ли сте (Меркурий в огнен знак), имате ум, който е по-хладен, безпристрастен и обективен (Меркурий в кардинален знак) или мислите по-сковано и закостеняло (ранен Меркурий в неподвижен знак)?
2. Знакът, в който е Меркурий, разказва и за начина на комуникация, на обмен на идеи и информация. Изтърсвате ли всичко накуп (като например Меркурий в Овен) или сте по-предпазливи, потайни или сдържани в думите си (като Мекрурий в Скорпион)?
3. Знакът, в който попада Меркурий, показва грижите, които ще вълнуват ума ни, както и какво забелязвате и възприемате от средата си. Например, Меркурий във Везни бързо съзира възможността за връзка, а Мекрурий в Козирог ще „прихване“онези неща, които са в помощ на нечии цели и амбиции.“

За да разберете в кой зодиакален знак попада вашият Мекрурий, за да опознаете особеностите и предразположеностите на вашия ум е нужно да направите персонален хороскоп.
Бъдете „с ума“ си и не му мислете много!
Разумна сряда!
Поздрави: Валентина Радиева-Маренова

Снимка: Картина на Теодора Филипова