25 януари 2018г.

25 януари 2018г.
Днес е четвъртък, а това е денят на Юпитер. За да ви запозная по-отблизо с астрологичното тълкуване на тази планета, съм избрала откъс от книгата на Стивън Аройо „Юпитер-ключ към растежа, благополучие и реализация на потенциала“. Това е един невероятен труд и изчерпателно изследване на английския астролог. Приятно четене:
„Най-голямата планета в слънчевата система, Юпитер, удобно престоява във всеки зодиакален знак приблизително година, понеже прави пълната си обиколка около Слънцето в продължение на единадесет години и 315 дни. Исторически Юпитер е бил свързван с краля – патриарх и главен бог в различни пантеони.Той също е асоцииран с принципите на божествената защита и изобилно богатство и познат като „големия шанс“ или „бенефик“…Дълго време Юпитер е разглеждан като покровител на философите, теолозите, духовните водачи и кръстоносците, както и умозрителни мислители от всякакъв тип.
….Размишлявайки върху дълбоките качества и стремежите, които Юпитер представя в астрологията, аз не мога да не почувствам, че грандиозността на Юпитер и широтата на проникновението му е сложно свързана с вечното човешко търсене на по-дълбока истина и с опита за единение с Космоса. Може би няма друга планета (и друг знак, като управителят на Юпитер-Стрелецът), която намираме за толкова естествена, спонтанна и очевидно съчетаваща физическото и нефизическото; материалният стремеж към подобряване на своето положение е съчетан с изкупителна загриженост с извисяващи блянове, идеали, вдъхновения и нравствени казуси. Доказателство например е символът на Стрелеца: кентавърът. Това уникално създание здраво заземено в животинско тяло, което не го спира да използва човешката си половинка, за да се прицели със стрелата си в определена цел на далечния хоризонт.
…Един особено важен белег на Юпитеровата природа в митологията, както и в астрологическите интерпретации, е връзката между него и онова, което традиционно наричаме „висш разум“. ..Повечето хора са чували съществуването на висшия разум и общата представа за него би могла да им изглежда отживяла. Но изследването на Юпитер отново пробужда тези важни измерения на всяко човешко битие.
…Как да мислим, живеем и успеем по юпитериански…:
Бъди благодарен за това, което имаш.
Бъди ентусиазиран във всичко, което правиш.
Бъди сигурен, че твоята работа е твоята кариера.
Осъзнай, че успехът е пътуване, а не цел.
Учи се от хората около тебе толкова, колкото е възможно….Огледайте се за някой, който е честен, почтен и състрадателен, тъй като това са основните качества на истински преуспелия в живота човек.
Разликата между успеха и поражението е в постоянството.“
И точно в унисон с Юпитер ви желая широки хоризонти и поставени цели; пътешествия по света или чрез ума; разширяване на съзнанието чрез разбиване на стари модели и откриване на нови възможности. Намерете своя учител и станете по-добър от него! Бъдете оптимистични и честни, искрени и открити към света с много плам и експанзия…Ако имате Слънце, Луна, Асцендент в Стрелец вие сте откровен юпитерианец!
Днес с основание ви пожелавам ОПТИМИЗЪМ! ♡
Валентина Радиева-Маренова