Кольо Парамов: Средна класа в България не съществува

Не може да продължим с липсата на средна класа и с тази рязка разлика между богати и бедни

Средна класа в България не съществува, заяви категорично в сутрешния блок на Bulgaria ON AIR финансовият експерт Кольо Парамов.

Не може да продължим с липсата на средна класа и с тази рязка разлика между богати и бедни, заяви още той
„За да отворим пазарът за инвестиция, трябва да кажем на целия свят, че нашият пазар е равностоен на европейския и затова трябва да минем към Еврозоната, за да знаят инвеститорите, че ще си вземат евро, а не левове“, каза Парамов.

Според него 80% от хората, които не са заети в момента са роми.

Eдна проста обява, която предложи брутно стартово възнаграждение на касиери в голяма верига магазини в размер на 1260 лв., провокира редица въпроси.

Различни прослойки професии и експерти започнаха да разсъждават върху това справедлив ли е пазарът на труда и много или малко е подобно възнаграждение за служител на такова място.

“Това е средна работна заплата. Можем да твърдим, че е нормална при положение, че става въпрос за 8-часов работен ден с два почивни дни и не се налага да се осъвместяват пет длъжности едновременно”, коментира Ваня Григорова от КТ “Подкрепа” в студиото на “България сутрин”.

Това, че на определени места има средни заплати съвсем не е достатъчно обаче, за да твърдим, че ситуацията в България е задоволителна, посочи още тя.

Пред Bulgaria ON AIR икономистът Светослав Маринов обясни, че въпреки, че това не е квалифицирана работа, трябва да се обърне внимание на факта, че става въпрос за работа на крак, което означава и физическо натоварване.

“Необходимо е да имаш и емоционалната интелигентност да се справиш с клиента, да го насочиш накъдето трябва. Умение, което не всеки притежава”, категоричен бе той.

Финансовият експерт Кольо Парамов пък уточни, че в случая става въпрос за длъжност, в която има взаимозаменяемост на работното място.

“Касиерът, който трябва да получава 1260 лв. работна заплата работи под доста динамично темпо в продължение на 8 часа”, подчерта той.

Прочети още на: https://www.bgonair.bg/sutreshen-blok/2018-03-21/1260-lv-zaplata-za-kasierka-v-magazin-spravedliv-li-e-pazarat-na-truda-v-balgariya

Източник: http://www.faktor.bg/bg/articles/kolyo-paramov-sredna-klasa-v-balgariya-ne-sashtestvuva