България по-скоро в Еврозоната, настояват икономисти

Експертът Емил Хърсев обвини Европа в лицемерие след поредния доклад на ЕК, че страната ни отговаря на критериите за членство в Еврозоната. Всички Маахстрихтски критерии са покрити, подчерта той пред БНТ.

Валутният курс е най-стабилното нещо у нас, по мнението му. Това с чакалнята е пълна дивотия, анализира Хърсев. Що за идиот трябва да си, че да видиш, че двайсет години валутния курс не мърда, ядоса се той за констатациите на Брюксел.
Нашето присъединяване ще е с валутния курс към еврото – теза, която поддържаме поне десет години. Влизането в ERM 2 нищо няма да ни донесе, това е старт на присъединяването, подчерта Емил Хърсев.

Това трябва да се случи , колкото може по-бързо, смята той. Тези подробни доклади трябва да се разглеждат от икономисти какво се случва във всяка страна, посочи и Лъчезар Богданов.

Като си в клуба нарушаваш, като не си в клуба те гледат под лупа, анализира той състоянието на Еврозоната. Правилата трябва да се спазват. Богданов също е на мнение, че трябва да започне присъединяването ни към клуба на богатите.

Автор: Диляна Панайотова
25.05.2018
Източник: https://news.bg/finance/balgariya-po-skoro-v-evrozonata-nastoyavat-ikonomisti.html