За Близнаците с любов

За Близнаците с любов

Днес ще разкажа за зодия Близнаци. Тези „пъстри“ личности гъмжат от идеи, виждат в света разнообразие от възможности и търсят начини да направят живота си вълнуващ. В по-ниското си проявление Близнаците са хора, които нямат вътрешен център, искат да навсякъде и да правят всичко, което в крайна сметка бързо им омръзва. Ако обаче човек действа осъзнато, наблюдава себе си и се развива, се превръща в истински откривател на вълшебни реалности. Какво имам предвид? Основният мотив за действие при тази зодия е любопитството. Ако изкючим любопитството към живота на другите хора ( което често граничи с клюкарстване), а го обърнем към любопитство, насочено към себе си, то пред нас се разкрива образа на търсещия човек. Този, който не се задоволява с едностранчиви обяснения, а възприема живота в уникалната му пъстрота. Затова Близнаците са хора, които могат да сглобят в ума си точна картина за живота, позовавайки се на съществуващата около тях информация. И реално те боравят умело с всяка информация, реагират бързо, променят посоката си на поведение и мисли спрямо създалата се ситуация. Заради тази им способност често Близнаците биват окачествявани като лицемерни. Но истината е, че са безкрайно любопитни. Бих казала обаче, че осъзнатите Близнаци, водени от своят уникален дар „любопитство“ са истинските търсещи хора, които имат способността да намират истината.

Управител на зодиакалния знак Близнаци е планетата Меркурий, който ние астролозите свързваме с ума. Основната функция на Меркурий е обмяна на информация, на познание. Ако няма някакви утежняващи аспекти в хороскопа на човек от зодия Близнаци, то ще имаме човек, воден от разума, обективен, приемащ и предаващ информация. Доколко тази информация ще бъде изкривена, зависи от умствените модели и програми у човека. Но като цяло това са хора, обективни и хладни в оценките си.

Завършвам тази статия със съвети към онези, които имат Близнаци сред близките и приятелите си. В общуването с тях е добре да бъдете непринудени. Те са способни да разговарят на всякакви теми, но са много добре информирани – знаят всички новини, запознати са с всички новости и е много трудно да ги впечатлите. Затова е нужно да сте на ниво и да сте подготвени, защото бързо се отегчават. Ако искате да се възползвате от тяхната помощ е необходимо да демонстрирате своя интерес към тях и заинтересованост към „цветната“ им особа. Проявете чувство за хумор, лекота в разговора като задължително е необходимо да ги похвалите в определен момент. И не ги прекъсвайте докато говорят! Ако са решили да прекратят комуникация с вас могат да си послужат с лъжа и лукавство – подхвърлят неопределени фрази, които целят да ви объркат и да попречат да подредите логически мисълта си. Много са креативни и умни затова: „умната“ с Близнаците!

Професии, подходящи за представителите на зодия
Близнаци
или за хора със силен Меркурий в хороскопа

Като цяло ние астролозите свързваме Меркурий с взаимообмена на информация и интелекта. Затова науката е в голяма степен Меркурианска професия както и повечето интелектуални занимания. Като казвам силен Меркурий в хороскопа имам предвид асцендент Близнаци или Дева, Луна в Близнаци или Дева, Мекурий на Медиум цели и прочие, но затова това трябва да се анализира личната рождена карта.
Ето и най-подходящите за Близнаци професии:
– Тук попада и педагогиката. Меркурий е учител. Близнаците са креативни, гъвкави и пълни с информация, която само чака да бъде предадена напред.
– Класическата медицина, терапията, диетологията, диагностиката също е под Меркурий, защото той управлява Девата. Така, че ако сте в сферата на медицината, профилирайте в гореизброените направления.
– С Меркурий са свързани професии, които упражняват езика и речта. Тук попадат поетите, писателите, лингвистите, филолозите и др.
– Информационните съобщения и пощите са също в обсега на Меркурий.
– Също и журналистиката /особено вестникарите/, всякакви информационни служби. Телевизията е под влиянието на взаимообен между три планети – Меркурий, Луна, Уран.
– Към Меркурианските професии спадат и хора, обслужващи книги, библиотекарите, книгоиздателите.
– Търговските професии са точно за представителите на зодия Близнаци. Изявените Меркурианци и „зимата сняг могат да ви продадат”.
– С Меркурий са свързани такива категории дейности, които по един или друг начин могат да свързват хората, да предават информация, да организират взаимообмен – посредници, брокери, дилъри, т.е. хора, които се занимават с препредаване, препродаване и др. подобни.
– Хората, които са свързани с кратките пътувания – екскурзоводи, гидове, всякакъв вид стюарди.
– Меркурий не е свързан с висшето образование, а само със специално, или полувисше /повече с практическата насоченост/.С висшето образование е свързан най- вече Юпитер.
Основните посоки на дейността при Близнаците са няколко: светът на науката и техниката, космическата и авиационна промишленост, изчислителната техника, комуникация, транспорт, логистика, радио, телевизия. Особен успех могат да имат в журналистиката и издателската дейност. Привлича ги светът на изкуството: литературата, езикознанието. Обичат активните, динамични спортове, също така и игрите, развиващи мозъка. Много от тях имат „златни ръце”, които могат да използват в приложното изкуство или бита.
Но за да разберете коя професия е вашето призвание, то е нужно да се обърнете към професионален астролог, за да ви даде насоки за развитие и кариерно израстване. И да ви покаже онази служебна ангажираност, която ще ви носи удовлетвореност, а защо не и щастие.

Автор: Валентина Радиева-Маренова

Автор: Валентина Радиева-Маренова