09.01.2018г.

09.01.2018
Днес искам да обърна внимание на звездната конфигурация Слънце-Плутон-Венера. Трите планети са в „едно“, затова и отражението им върху нашия живот ще действа като съвкупна сила.
Според Астрологията Плутон е онази мощна и несломима воля и мощ, която е отвъд индивидуалната. Това е силата, с която се управляват масите, но не с открита агресия, а подмолно и невидимо. Всяка една планета, когато се докосне до Плутон също придобива сила, с която оказва непосредствено влияние в живота ни. Например сега сме в период, в който Плутон е целунал Венера и се случва така, че сферата на любовта става изключително значима за нас. По един или друг начин този съвпад влияе на всички хора, но най-силно на тези, които по рождение го имат в картата си. Ако човек се влюби на този аспект се случва така, че той става обсебен от обекта на своите чувства…болезнено и изпепеляващо. Време и пространство се губят –минало и бъдеще се сливат. Аспектът засилва ревността и страстта. Изживяваме емоции, които са непознати за нас и едва, когато аспектът се разпадне на небето получаваме разбирането, колко много ни е променила тази любов.
Подобна ситуация се получава и, когато Слънцето и Плутон са в едно. Наблюдавайте ситуациите, които ви спохождат-те са трудни, но дълбоко променящи ни. Козирози, вие сте преките свидетели в момента на този процес – за вас това е труден период, объркващ ви и кризисен. Чувствате се в безизходица. Все едно в определена сфера животът ви се разпада…но не губете кураж, защото Плутон разчиства и унищожава, онова, което вече не ви върши работа. Той изпепелява стари модели, навици; изгаря плевелите в нашето разбиране…Но всичко това е, за да получим ново ОСЪЗНАВАНЕ! И след това никога няма да бъдете същите. Има една много хубава българска поговорка, която бих свързала точно с този Плутонов период; „Преди зазоряване е най-тъмно.“
Силно ще усетят трансформацията в живота си Раци, Везни и Овни. Нещо в живота им ще се разпадне, за да даде път на новото начало. В кои сфери на живота обаче ще се състои тази промяна, зависи само от това как са били наредени планетите в момента на раждането на човек. Затова само при анализ на личния хороскоп може да се направи точна интерпретация.
Пожелавам ви хармоничен ден, изпълнен с много красота и разбирателство, точно каквото Луната във Везни невидимо ни нашепва!
Автор: Валентина Радиева-Маренова
!