Патрик Смитьойс: Зад канадската компания за добив на злато „Дънди Прешъс” стоят българи

Патрик Смитьойс: Зад канадската компания за добив на злато „Дънди Прешъс” стоят българи

03.07.2020

Знаехте ли, че всеки български гражданин е съсобственик на разработваните полезни изкопаеми? Колко сте получили досега от печалбата на Челопеч за над 30 милиарда лева?

Зад канадската компания „Дънди Прешънс” стоят българи. Те нямат никъде другаде по света концесия за добив на злато и други полезни изкопаеми. Това сензационно заяви в предаването на Люба Кулезич по телевизия Евроком холандецът Патрик Смитьойс . Напоследък заради неотдавнашното прекръстване на родината му на Нидерландия, го представят като нидерландец, но самият той се представя като холандец.

Смитьойс заяви още, че при смяната на режима у нас през 1989 г. са изчезнали много важни папки. Недрата на България са пълни с безценни богатства, всички те са били много старателно проучени и описани. Тези папки са стотици, но са “изчезнали”, няма ги никъде, казва той. Проучването, за което говори,

не е теория на конспирацията,

а абсолютен факт. Някъде през 1985 г. България, която беше под строго технологично ембарго от Запада заради принадлежността си към съветския лагер, използвайки обходни пътища закупи на изключително висока цена уникална техника на “Хюлет Пакър” за геоложки проучвания от въздуха. Тя беше качена на хеликоптер, който за няколко години облетя цялата страна и маркира реалните местоположения на много полезни изкопаеми, потвърдиха наши източници. Когато говорим за ценни метали първото, за което се сещаме е златото. Но има и други, някои от които и много скъпи метали като сребро, титан, платина, мед, които “Дънди” добива от Челопеч. По експертни оценки досега заради смешните клаузи в концесията, дадена на “канадците”, България според експерти по сметки от преди две години е изгубила 30 милиарда лева. Към настоящия момент със сигурност милиардите са повече.

Сега по информация на Смитьойс на територията на страната са маркирани за даване на нови концесии 100 петна. Това означава, че

България ще бъде надупчена, а природата й съсипана.

Холандецът, който все повече сънародници признават, че е повече българин от много българи, се е захванал с поредната си кауза за спасението на природата и богатствата на страната ни.

„Дънди” са взели нова концесия за добив на злато и други метали покрай природния оазис, каквато е Павел Баня, Старозагорско. Залъгват хората, че ще открият хиляди работни места, което не е вярно. Минното дело отдавна не е като едно време – влизаш под земята и копаеш. То вече е високо технологично. За минимален брой българи ще има работа като трактористи и шофьори. Останалите високи длъжности ще бъдат за хора отвън. Той е убеден, че всичко в околностите ще бъде отровено, в това число и минералната вода.

Окуражен е обаче в борбата си за спиране на поредната разруха в България, защото в Стара Загора вече е създаден инициативен комитет на млади хора, които мислят като него.

Той казва, че съвсем не е срещу разработването и добива на полезни изкопаеми. Но това първо трябва да бъде в полза на всеки българин, защото на него му се полага дял от всички подземни богатства. Какво е получил българският гражданин от експлоатацията на златото в Челопеч, пита риторично Смитьойс. Печалбите сега отиват само в ръцете на концесионерите. Докато това правителство е на власт,

концесии не бива да се подписват.

Макар че са го измислили вече чисто лобистки – който прави проучването, той печели концесията без конкурс. Какво проучване, пита Смитьойс, като напомня на изчезналите стотина папки с готови геоложки проучвания.

Раздадат ли се тези концесии това правителство ще подпише смъртната присъда на България. Правителството е като ламя, нищо хубаво няма се случи, докато е на власт каза Патрик Смитьойс. Той намекна доста мъгляво, че вече е готов да влезе в политиката, за да продължи да се бори за каузите за спасение на България. Можем да храним половин Европа, а сега себе си не можем да изхраним, каза българският холандец и показа разтърсващо видео за поголовната сеч и износ на букова дървесина от нашите гори.

Източник: https://paralel42.com/6979/patrick-smithuis/?fbclid=IwAR10d8b7eSEkNuupfSS6KxtRaYl_uFALOpEKQIej9YOV0KxkVzdppl1vLho