17 ЯНУАРИ 2018 Г.

17 ЯНУАРИ 2018 Г.
Днес в 04:18 ч. настъпи Новолунието в Козирог. На небето при Новолуние Луната се вижда като тънък сърп, гледащ наляво и показва започването на нов 28 дневен лунен цикъл, оказващ влияние на всичко живо на Земята. Новолунието е момент от времето, в който енергията е много силна и поради тази причина се препоръчва започване на нещо ново. Период, удачен за старт. При всеки старт имаме нужда от начален тласък, заряд, импулс, който да ни изстреля като ракета нагоре… във висините. Затова ако планувате нещо по-значимо в живота си, съобразете се с фазите на Луната – така нещата ще ви се случват по-лесно!
Знака на Новолунието показва в каква сфера ще усетим най-силно първоначалния тласък, а те са тези, за които Козирога отговаря. Напоследък често пиша за Козирога и вече знаете, кои са те –кариера, ръст, йерархия, стабилност в работата. А качествата, които е добре да развием са постоянство, дисциплина, отговорност, ограничение, трудолюбие.
Мнението ми за желанията по Новолуние е следното: Залагайки в ума си определени теми, те започват да действат и написани на лист хартия ние фиксираме и капсулираме определена мисъл. Използвайки дните с най-интензивна енергия т.е. на Новолуние, ние задействаме мощна вълна на създаване на собствената ни действителност като съвсем естествено ползваме ритмите на природата, от която и ние самите сме част. Има и още едно условие, за да започне процесът на случване на желанията и то е да загърбим тревожността. Тревожността представлява непрекъснато въртене в ума ни на определени натрапчиви мисли, подозрения и страхове. Затова трябва да спрем хаотичното мислене, да успокоим ума и да зададем конкретни желания, които чрез целенасочени действия да превърнем в намерения, а от там в реалност. Има и други независещи от нас фактори, които оказват влияние на случването на живота ни, но истината е, че не можем да контролираме всичко, а само собствените си мисли и емоции. И да не забравяме житейската мъдрост: „Прави каквото трябва – да става каквото ще!“
Темите, за които отговаря Козирога:
1. Ако търсите стабилна и дългосрочна работа, сега е моментът да действате в тази посока.
2.Ако искате да се изкачите по кариерната стълбица и да се издигнете в службата, пожелайте си го днес.
3. Ако искате да имате стабилен дом, запишете и това в списъка с намеренията си.
4. Ако ви липсват постоянство и дисциплина, пожелайте си и тях.
А ако искате индивидуален хороскоп, пишете на фейсбук страницата ми или се свържете с мен на vmarenova@gmail.com.
Честито Новолуние!
Автор: Валентина Радиева-Маренова