За Козирога с любов

За Козирога с любов

„Аз действам!“, казва Козирогът и тръгва да върви, по-скоро да се катери към върха нагоре. Там, където се изисква преодоляване на трудности с търпение и отговорност е любима негова сфера на действие. Графичното изображение на Козирога е на дива коза с рибешка опашка и показва, че представителите на този зодиакален знак са склонни да покорят най-големите върхове, но и да достигнат до дъното. Могат да достигнат до най-тъмните кътчета на душата си, да се потопят в дълбините, но пък с действие и постоянство да „изплуват“ от блатото. Козирози се раждат по време на зимното слънцестоене, най-дългата нощ, най-големият мрак (дните около Коледа) и след това денят бавно започва да нараства, светлината постепенно се увеличава. Точно природата е тази, която ни показва черти от характера на хората, родени през определен сезон и в случая познавайки Козирози наблюдаваме, че в болшенството си са мрачни, намусени, често черногледи, склонни към депресии, които с упоритост успяват да върнат светлинката в душата си. Обичат да контролират и властват и за да се сдобият с власт са склонни да изтърпят големи лишения и трудности. Тогава поставят всичко по местата им (според собствените си модели), стратегически. Да, Козирогът повече от всичко цени стратегиите, които изготвя с помощта на добрия си аналитичен ум, насочен към практическа работа, която е най-добрият лек за него. Този земен знак вижда света през формата, подреден според строго определени правила. Не обича изненадите и спонтаността. Обича да планира и чувства разочароване ако нещата не се случват според неговите очаквания. Винаги гледа назад към миналото и смята, че щом нещо е работело преди е логично да работи и сега. Добре е да научи, че най-постоянното нещо в света е промяната…и да я приема смирено.
В професионално отношение Козирозите са ненадминати авторитети. Не се боят от работа и почти винаги градят стабилна кариера. Добри финансисти и бизнесмени са, съвестни служители и талантливи началници. На пръв поглед са общителни, но истината е, че спазват дистанция и не допускат лесно другите до себе си. Това оказва влияние на личния им живот, защото ги прави сдържани в изразяване на чувствата. Но пък са стабилни и верни партньори. Надеждни са в семейните дела, подхождат с чувство за дълг и отговорност към брачните задължения и често не натоварват близките си с излишни грижи, а просто се нагърбват с повече задачи. Взискателни родители са и партньори са и кризите в любовните отношения при тях е заради прекаленото им желание за доминиране и контрол.
Притежават силно чувство на лично достойнство и много трудно се извиняват ако са сгрешили. Държат на личното си пространство, независими и често самотни са. Сред този знак се срещат статистически най-много ергени.
Ако осъзнаят склонността си да слагат стена между себе си и света, ако се научат да се доверяват на усещанията си, да признават и изживяват емоциите без да ги рационализират, ако отправят погледа си напред, а не към миналото, Козирозите могат да се превърнат в любящи, грижовни и сърдечни хора, които намират и даряват радостта в живота тук и сега с много любов и повече….разум. Осъзнавайки силата на позитивизма и вървейки към себепознание, Козирозите могат да се превърнат в слънчеви и топли хора, които носят светлина на хората около себе си. И как после да не ги обичаме…

Професии, подходящи за представителите на зодия Козирог

За упорития и търпелив Козирог работата е важна част от живота му. Представителите на този земен знак са хора, които обичат да вървят по кариерната стълбица и желаят да постигнат високите върхове. Често не знаят как да почиват, вечно са ангажирани с „неотложни“ задачи, а свободното им време е в перманентен дефицит. Управителят на зодиакалния знак Козирог е Сатурн и типа професии, които той предполага могат да бъдат в крайности – от високи държавни длъжности до професии, свързани с тежък физически труд (като строителството например).
Козирогът не се плаши от работата, напротив с желание и устременост се впуска в професионални предизвикателства. Терминът „работохолизъм“ най-често свързваме с тази зодия, дори само асцендентът да е Козирог.
Козирошкото постоянство и дисциплина дава възможност на представителите на този знак да изпълняват професии, от които се изискват тези качества – счетоводител, одитор, бюрокрация и всякакви чиновнически длъжности. Козирогът е отличен стратег и анализатор, затова му подхожда работа в началнически отдел и във високите нива на властта. Държавните институции са подходяща структура за него. Военните служби също му подхождат, защото там има ред, диспциплина и йерархия – любимата дума на Козирога. В правосъдната система професиите за него са прокурор или съдия. От работата в държавния апарат най-подходящи са данъчните служби, както всички видове регистриращи и разрешаващи институции. Често Козирогът си избира професия с обществено значение и с желание се включва в социалния поток. Въпреки, че е емоционално дистанциран в личните си отношения, той добре взаимодейства с колектива като винаги се стреми да заема ръководна роля. Като подчинен и служител е изпълнителен, но целта му е винаги да се добре до върха. Стреми се да е приближен до властта или началника, но ако му се отдаде възможност без колебание ще седне на неговия стол. И дори няма да изпита вина за това, защото вярва, че го заслужава.
Всяка работа от 8 до 18 часа пет дни в седмицата е възможна за Козирога. Дали ще работи като чиновник, масажист, военен или маникюрист той има ресурса търпеливо да издържи дълги часове на едно място, стига да е зает с работа.
От Козирозите излизат чудесни архитекти и строители, защото имат добър усет към формата и материята. Покупко-продажба на недвижими имоти също е подходяща сфера за тях. Тук също попадат хора, мерещи земята – картографи и геодезисти.
Представителите на този земен знак много по-често гледат назад в мналото и тази негова предразположеност им дава афинитет към историята. Могат да бъдат талантливи преподаватели, изследователи или научни работници в сферата на тази дисциплина.
Това са любимите сфери на трудова дейност за Козирога, но за да се разбере коя професия е подходяща лично за вас е нужно да се анализира вашата рождена карта.

Автор: Валентина Радиева-Маренова

За изготвяне на личен хороскоп: vmarenova@gmail.com