За Марс – действието и волята

За Марс – действието и волята

Марс в хороскопа на един човек показва начина, по който отстояваме себе си; как действаме и изразяваме индивидуалната си сила и как изразяваме сексуалната си енергия. Марс е волята. Марс е действието, а знакът на Марс показва КАК правим това – например Марс в Близнаци с думи, Марс в Овен с юмрук по масата и т.н.
Именно действието ни движи напред. Можем да искаме да променим нещо в живота си, можем да не харесваме ситуациите, в които се намираме, но ако не предприемем ДЕЙСТВИЕ в определена посока ще останем задълго в неудовлетворяваща ни позиция. Именно чрез действията си определен човек може да стане образец и модел за поведение на хората. Именно чрез постъпките си можем да покажем реалната си същност. Свидетели сме, че години наред живеем в неблагоприятна политическа и социална обстановка в държавата ни и усещането за незадоволеност на съществуването отчайва и смазва голяма част от хората, но истината е, че липсва действие към промяна. Или както често виждаме в ежедневието си – много говорим и се оплакаваме, но нищо не правим. Именно действието ни прави личности! Прави ни индивидуалности!
В нашето общество да бъдеш агресивен дори и по социално приемлив начин се счита за нещо недопустимо. На гневен е залепен етикетът лош. И като казвам гневен, не говоря да нараниш, нагрубиш или унижиш някого, а имам превид да заявиш себе си, да сложиш собствените си граници и да кажеш на някого да спре да се възползва от теб. Да изкрещиш и да инициираш конфликт. Защото само чрез конфликта на повърхността излиза потиснат проблем. Само чрез агресия и гняв можеш да решиш някои проблеми в живота си! Защото манипулациите върху личността ни често са скрити под маската на вежливостта и добротата.
Така че адекватно изразения гняв е жизнено необходим в нашето съществуване. Особено в настоящия обърнат с краката нагоре свят. Затова е нужно да осъзнаем собствения си Марс, да го приемем, да го освободим от оковите, които сами сме му сложили и да му позволим да бъде или по-скоро ДА ДЕЙСТВА.
В долните редове ще ви напиша по няколко думи за Марс във всеки зодиакален знак. За да разберете обаче повече за личния ви Марс, нужно е да си направите индивидуален хороскоп при професионален астролог.

Марс в Овен – Човек с такъв Марс е решителен, дързък и импулсивен. Първо действа – после мисли. Силна воля, инат.

Марс в Телец – Такива хора са много силни и настойчиви, но не много решителни. Постигат всичко с упорство, търпение и трудолюбие. Сдържат агресията си. Добре работи с ръце.

Марс в Близнаци – Хора, които постигат целите си с думи. Притежават синдрома на вечният спорещ, имат гъвкав ум, работоспособни са, но нямат силна воля. Сръчни са.

Марс в Рак – Бавно се включва в действие, но когато започне е много упорит. Мотивът му за действие зависи настроението му и средата, в която се намира. Ако нещо засяга неговото семейство – действа незабавно.

Марс в Лъв – Сами избира и решава посоката си на действие. Не е импулсивен, но доста упорит. Това са хора с достойнство и зареждат оклоните с ентусиазъм и енергия.

Марс в Дева – Такива хора са критикари. Не са решителни, не са уверени, но са много отговорни и изпълнителни. Изпълняват с лекота рутинна работа.

Марс във Везни – Много слаба позиия за Марс. Такива хора повече от всичко на света мразят конфликтите. Няма да повишат тон дори и да ги нападнете. И са твърде нерешителни, трудно предприемат крачка за реализиране на желанията си.

Марс в Скорпион – Мощ, упорство, сила, решителност и енергичност дарява притежателя си. Ако реши нещо, нищо не е в състояние да го спре.

Марс в Стрелец – Действат, когато имат зададена цел. Енергичност, жажда за пътешествия и въодушевление притежават хората с Марс в Стрелец. Могат да бъдат груби и недодялани в думите си.

Марс в Козирог – Дава хора, които са търпеливи, отговорни, но и обсебени от стремежа към контрол и власт. Обичат да помагат с практични съвети и са доста амбициозни. Не са много решителни, защото дълго и търпелива планират всичко.

Марс във Водолей – Ексцентричността на знака се проявява и в начина на действие – понякога хората с такъв Марс намират изобретателни решения и проявяват творчески способности, но друг път индивиди, които се борят и противостоят на всички норми. Бунтари. Дава жажда за знания.

Марс в Риби – Такива хора бавно почват дадена дейност, не могат да взимат самостоятелни решения, защото не знаят какво искат. Хаотични са в действията си и не са целенасочени. Състрадателни.

И накрая бих ви посъветвала: не блокирайте своя Марс – гневете се, заявявайте себе си, отстоявайте позициите си, бъдете активни и проявявайте воля. Защото блокираният гняв води до апатия, липса на ентусиазъм, нежелание за живот, води до депресии. За да потискате гнева си хабите много повече енергия отколкото ако го изразите по приемливи начини чрез спорт, движение, активност чрез дела или думи. Само така ще се радвате на крепко здраве и душевно спокойствие.

А за да разберете в какъв знак е вашият Марс – направете си личен хороскоп.

Автор: Валентина Радиева-Маренова